2011. december 6., kedd

Sudoku #7 - Melyik a legnagyobb?

Az alábbi rejtvénytípussal a 3. sudoku világbajnokságon ismerkedtem meg, Indiában. Túlzás lenne azt állítani, hogy a rejtvény maradandó élményt nyújtott, sokkal inkább a 35 fokos meleg, és a homokos tengerpart :-) 
A vb rejtvények elkészítése az előző öt sudoku vb anyagának átlapozásával kezdődött nálam.
Valószínűleg az is szerepet játszott, hogy a júliusi online sudoku verseny az LMI weboldalon egy válogatás volt az öt sudoku vb legjobb rejtvénytípusaiból. A rejtvényeket Serkan Yurekli kiváló rejtvénykészítő alkotta. A verseny feladatai bárki számára elérhetőek, ezért ha megtetszett például ez a rejtvénytípus, és még egyet szívesen fejteni, akkor kattintson a linkre.
Ezúttal nem kívánok semmi hosszabb eszmefuttatást közreadni, csak néhány szó erről a rejtvényről. Ez a második rejtvényem ebből a típusból, mindkettőnek úgy láttam neki, hogy először bejelöltem a nyilak helyzetét. A számok elhelyezésére az volt a legfőbb szabályom, hogy nyíl körüli mezőbe ne kerüljön szám. Valamint az sem árt, ha a rejtvény inkább a nyilakra épül, ha már ott vannak.

Szabályok:
Írjon minden mezőbe egy-egy számjegyet 1-től 9-ig úgy, hogy minden sorban/ oszlopban és területben mindegyik számjegy egyszer szerepeljen. További szabály, hogy minden berajzolt nyílnak a körülötte lévő négy szám közül a legnagyobbra kell mutatnia, és minden ilyen négyesben a legnagyobb szám egyértelmű.





Quad Max

Standard sudoku rules apply. Arrows point to the biggest digit in the four neighbouring cells. Digits may repeat around an arrow, but the biggest digit is unique.

GyZ: 8/10, HZ: 9/10, MP: 9/10




Az összes, eddig felrakott, sudoku egyben

All uploded sudokus together

Megoldások - Solutions


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése